Říjen 2008


Adresa

31. října 2008 v 12:53 | anniik |  ew-zajimavosti
jeji adresa...az budu doma tak ji napisu...

Emma Watson
c/o Harry Potter Productions
Leavesden Studios
PO Box 3000
Leavesden, Herfordshire, WD2 7LT United Kingdom


Tady asi bydli

31. října 2008 v 12:46 | anniik |  ew-zajimavosti
Mno nevím přesně jestli je to dům Emmy zas jsem to našla zde ale nejsem si jistá

Sem chodila do skoly 2

31. října 2008 v 12:45 | anniik |  ew-zajimavosti

zde zdroj

Sem chodila do skoly

31. října 2008 v 12:44 | anniik |  ew-zajimavosti
Dragon school


Emma jako minko

31. října 2008 v 12:29 | anniik |  ew-obrazky
jestli je to ona tak je roztomila

Zviratka do paru

31. října 2008 v 11:53 | anniik
Image and video hosting by TinyPic

Kralicci

31. října 2008 v 11:44 | anniik

Halloween bleskovka 2

30. října 2008 v 16:26 | anniik
1.je halloween
2.prsi
3.je zima a konec prazdnin
4.papa jdu papat
5.cau

Co je to Halloween

30. října 2008 v 11:11 | anniik
Halloween si v našich krajích většinou spojujeme s Amerikou. Tento svátek je původně starý Keltský zvyk, známý jako "Samhain" a znamená "Konec léta".
Halloween se slaví poslední noc keltského roku, začínající západem slunce 31. října a trvající do východu slunce 1. listopadu. Je to noc, kdy předěl mezi světem živých a královstvím neživých je nejmenší. Je to nejmagičtější noc v roce.
V této magické noci se posazovala svítící lucerna vyřezaná z tuřínu nebo tykve před krytý vchod do domu nebo přímo do okna. Měla vítat zemželé předky a zároveň sloužit jako ochrana proti zlomyslným duchům. Jako zdroj světla byly používány hořící kousky uhlí, později se do dýní usazovala svíčka.
Když evropští osadníci (zvláště Irové) přijeli do Ameriky, objevili praktickou věc: zde rostoucí v Evropě neznámé dýně jsou větší a lépe se hodí pro vyřezávání než řepa používaná na starém kontinentě. Halloween tak nabral "druhý dech" a byl od 19. století slaven dokonce ještě více než dříve.
Víte, že dýně není zelenina, ale ovoce?

Halloweenské recepty 5

30. října 2008 v 10:22 | anniik
Halloweenské pavoučí rojeníCO POTŘEBUJEME:
1 balení velkých lentilek
1 balení čokoládových granulí
1 dortový korpus vysoký 10 cm
1 rybízovou nebo meruňkovou zavařeninu
1 balení instantního vanilkového dortového krému (+ suroviny na přípravu krému)
1 balení zelené marcipánové hmoty
6 lékořicových prutů
1 čokoládu na vaření
100 g másla
1 cukrářskou čokoládovou kouli (koupíte v cukrárně)
1 čokoládový pudink
Jak na to:
Připravte si vanilkový krém podle návodu na obale a dejte ho na chvíli vychladit. Kulatý piškotový korpus prokrojte na tři díly, řezy potřete rozehřátou marmeládou a vanilkovým krémem. Patra sesaďte na sebe. Celý dort nakonec potřete rozehřátou zavařeninou a nechte v lednici ztuhnout. Potom dort potáhněte zeleným marcipánem a opět nechte v lednici. Z cukrářské čokoládové koule si udělejte tělo pavouka (foto 2) a dejte ztuhnout. Zbylou rozehřátou čokoládu na vaření ušlehejte se změklým máslem a asi 2 lžícemi čokoládového pudinku na hladký krém. Krémem pak udělějte na dort pavučinu (foto 3). Nožičky pavoučků doplňte lentilkami a na ně namalujte krémem oči. Čokoládovou kouli usaďte nahoru na dort do středu pavučiny a zapíchněte do ní lékořicové pruty. Do dortu pod pruty opět udělejte špejlí otvory a druhý konec prutů do nich zapíchněte - tak vzniknou nožičky pavouka. Nakonec krémem přilepte dvě lentilky stejné barvy jako oči pavouka a čokoládovým krémem nanamalujte panenky.



PAVOUČIŠSKA
Suroviny:
dva velké krekry,dvě lžičky másla,čtyři slané tyčinky a dvě rozinky
Sušenku namažeš máslem a položíš na ni druhou.Tyčinky přepůlíš a zastrčíš do stran do spojených krekrů,aby napodobily nohy.Rozinky přilepíš máslem jako oči.A to je všechno je to hrozně jednoduchý!


Halloween bleskovka

30. října 2008 v 10:08 | anniik
http://www.stripky.cz/svatky/dusicky/foto/dyne.jpg
1.slavis halloween
2.chodis na muj blog casto nebo tu jsi poprve
3.jak myslis ze vznikl halloween
4.prides na dalsi blaskovku
5.cau

Halloweenské recepty 4

30. října 2008 v 10:02 | anniik
"""""""STRRRAŠIDELNÉ RECEPTY NA HALLOWEEN """""""""
Hřbitovní pudink

Duchové:250g moučkového cukru,2bílky
Pudink:2balíčky čokoládového pudinkového prášku,mléjo,cukručokoládové sušenky nebo kousek čokoládového dortu,čokoláda,čokoládové perličky,cukrová ozdoba na nakreslení očí a úst.

Postup:
Mírně rozehřejte vařič.V misce smíchejte moučkový cukr a bílky.Misku postavte do kastrolu s mírně vroucí vodou.Miska do něj musí přesně zapadnout,aby neunikala pára.Bílek s cukrem našlehejte do pěny.Když vznikne sněhová hmota(po 5-6 minutách),vyndejte misku z kastrolu a šlehejte dál,dokud není sníh tuhý.Lžící naplňte do zdobícího sáčku s hladkou špičkou a nastříkejte na pečící plech pokrytý papírem maličké duchy.
Vložte je do trouby a při 75° sušte 35-40 minut.Když jsou duchové "usušení" i na skopdní straně,jsou hotoví.
Podle návodu na obalu uvařte čokoládový pudink.Nalijte ho do mísy.Nechte ho vychladnout a pak navrch posypte rozdrobenými čokoládovými sušenkami nebo drobečky čokoládového dortu.Ozdobte čokoládovými perličkami nebo strouhanou čokoládou a sněhovými duchy.
Duch-lízátko
Docela jednoduché.Do bílé polevy nebo rozpuštěné bílé čokolády namočte půlku banánu.Ači a pusu můžete udělat například z čokoládových perliček.Pak tucha napíchněte na špejli.
Miska krve
Smíchejte různé červené šťávy.Horní okraj servírovací misky navlhčete rudou potravinářskou barvou a namočte v cukru.Do mísy vložte pár kousků pplastikové hmyzu,kostky hmyzu v ledu a strašidelné želé figurky.
Nakládaní červi
Moc toho nepotřebujete.Spoustu gumových červíků a červené i zelené želé.To je všechno.Připravte želé podle návodu na obalu.Nalijte ho do skleněné mísy a přidejte gumové červy.Pár jich položte ještě volně navrh a uložte do ledničky,dokud želé neztuhne.
Obří pavouci
Na každého pavouka budete potřebovat: 2 kulaté slané sušenky,2 lžičky arašídové pomazánky,4 slané tyčinky,2 rozinky.
Potřete jednu sušenku pomazánkou a druhou ji přiklopte.Smané tyčinky přelamte napůl a zapíchněte po čtyřech po obou stranách nohy.Rozinky přilepte pomazánkou jako oči.
¤PAVOUČIŠSKA
Suroviny:dva velké krekry,dvě lžičky másla,čtyři slané tyčinky a dvě rozinky
Sušenku namažeš máslem a položíš na ni druhou.Tyčinky přepůlíš a zastrčíšze stran do spojených krekrů,aby napodobily nohy.Rozinky přilepíš máslem jako oči.A to je všechno je to hrozně jednoduchý!
¤SALÁT NOČNÍ MŮRY
Suroviny:250g zelených makaronů,2lžíce oleje,2lžíce balzamikového octa,2lžíce citronové štávy,1cibule,1rozmačkaný stroužek česneku,2čerstvá rajčata,1-2mrkve nakrájené na kostky.
Makarony uvař ve slané vodě.Cibuli a rajčata nakrájej na kostky a promíchej s ostatními složkami.Potom ochut a podávej s čerstvými houskami
¤Hmyz v ledu
Vaničku na ledové kostky naplňte vodou a do každé přihrádky dejte tozinku.Uložte do mrazáku.Když jsou kostky zmrzlé,přendejte je do mísy,která musí být předem vychlazená,aby rozinky za chviličku neplavaly jako utopené mouchy.
¤Jednoduchoučký receptík z paprik
Potřeby: Papriku,nůž a fantasie
Postup : Papriku použijeme jako dýni,můžeme do ní vyřezat různé "obličejíky" tvary a jiné.Ozdobit jí můžeme jahodovím listím.Dovnitř dát kousek sýra aby tvary byli vidět... záleží na vás.
Strašidelné sušenky

210g hladké mouky
140g tuku
70g cukru
1 vejce
12 lžičky kypřícího pášku
bílá poleva a čokoládová poleva
Z hladké mouky, tuku, cukru, kypřícího prášku a vajec vypracujeme hladké těsto, těsto vyválíme na plát tlustý 2-3mm, vykrajujeme jakoby plné osmičky a pak upečeme. Upečené sušenky celé polejem bílou polevou a čokoládovou uděláme oči a pusu.p.s.tohle jsem zkousela je to docela dobrý.pečte to asi 45minut


Krvavá jablka

6 menších jablek
1/2 lžičky skořece
1 lžička vanilkové esence
1/4 lžičky rozdceného hřebíčku
barvivo červené
2 šálky cukru
2 sirup kukuřičny
1/4 šálku vody

Omyjeme jablka osušímeje a místo stopek dáme špejly. Smícháme cukr a sirup a trochu vody. Vaříme do té doby než bude cukr rozpuštěný(ne zkaramelizováný) za stálého míchání,přidat ostatní ingegedience.Vaříme do té doby než se se začne vařit. Rychle vypneme a každé jablko ponoříme do směsi a pokládáme na tácek, který je vyložený papítem pečícím. Nechte schladnout.

Toustové rakve

toustový chléb
šunka
sýr
pomazánkové máslo

Tousty okrájím do tvaru rakve, pak namažu pomazánkovým máslem. Šunku a sýr dám na
toust, tak aby přečníval každý jinam a přikryji toustem, také ve tvaru rakve.
Brouci v ledu
do tvořítka na led dejte rozinku a zalijte vodou.nechte zmrznout a podavejte.
Krvavý Koktejl
Do sklenice dejte mléko ,a obarvěte ho červeným jedlým barvivem.Nalámejte do něj kousky čokolády.
Jedlí červi
gumové žížalky namáčejte v čokoládě a udělejte jim oči ze zrnek cukru .dejte je na talíř a nechte v lednici
dobrou-hnusnou chut(:
(Většina receptů nejsou mé.)
/*